Петък, 01 Юли 2022 г.

Мария Недялкова: Опитваме се по всякакъв начин да поддържаме духа на силистренци

От днес до неделя Силистра ще е домакин на инициативата празник на веселието и силистренци и гостите на града за пореден път въпреки обстоятелствата ще имат възможност да се докоснат до истинското изкуство. Очакват ни концерти, атракции за малки и големи, четири дни, изпълнени с настроение.

"Празникът на веселието е по идея на фирма "Арабела арт ЕООД", които се занимават с концертни програми, канят и гост изпълнители, те се обърнаха към нас за партньорство този празник да се реализира и в Силистра. Като трябва да се каже, че подобна инициатива вече е реализирана в много други градове в страната", сподели за Общински радио Силистра, зам. кметът "Хуманитарни дейности" в общината Мария Недялкова и допълни че в програмата на четирите дни се включени търговски изложения, атракцион за деца, кътове за игра на децата , както и всяка вечер до неделя ще има вечерни програми под формата на концерти.

"Партньорството на общината се изразява в това да поканим нашите млади таланти да участват в концертните програми и радостно е че всички откликнаха с голямо желание и всяка вечер вечерните програми ще започват с изпълнение на децата на Силистра, и разбира се ще продължи с изпълненията на гост изпълнителите на фирмата", сподели Недялкова. Недялкова допълни , че въпреки обстоятелствата общината се е постарала да утвърди ролята на културата в живота на човека и никой и нищо не би могъл да замени усещането до допира на истинското културно събитие.

"До сега каквото сме организирали сме спазвали мерките на здравния министър и се опитваме по всякакъв начин да се поддържа духа на обществото и нещата да се движат и в културен план. Винаги сме отворени към идеи които гражданите подават и могат да бъдат реализирани и включени в рамките на културния общински календар и афиш. Другата седмица младежи от сдружение 2030 организират със съдействието фестивал " Вкусът на Добруджа", сподели Мария Недялкова и допълни че в процес на подготовка е цялостния културен календар, в който ще бъдат обхваната всички събития и празници, както дългогодишни и утвърдени във времето инициативи, както и някои нови идеи, които още се обмислят.

"Около празника на града имаме желание гражданите и гостите на града да са в добро настроение. Обсъждат се и поредица инициативи, свързани с деня на славянската писменост. За Великден вече инициативите са готови и чакат своята реализация, ще има и инициативи, свързани с празника на река Дунав, сподели в заключение Недялкова и пожела на силистренци да са здрави и съвсем да не се отпускат защото ковидът все още не се и тръгнал и обеща от страна на общината да бъде осигурена богата културна програма.

Facebook коментари