Неделя, 03 Юли 2022 г.

Силистренска учителка сподели педагогическата си практика на Европейския образователен форум

Учителката Румянка Гълчавова от Силистра за втори път сподели педагогическата си практика на Европейския образователен форум, този път в периода 23-27 . март в чешката столица Прага. Форумът е 12-ото издание на Европейски фестивал "Наука на сцената – 2022", организиран от "Наука на сцената – Чехия". В него участваха 350 учители в начални и средни училища от цяла Европа.

Г-жа Гълчавова е старши учител в ОУ "Цанко Церковски", с. Средище , община Кайнарджа, и в проекта си тя сподели практики за обновени и споделени активности чрез STEM-образованието. Заседналостта пред екрана провокира в нейния екип от ученици създаване на каталог от упражнения.

Иновативното в случая е споделяне на изображения с упражнения по време на организационната част на онлайн събрания; създаване на кътове в дома и информационни в училище с уреди за фитнес, изработени от непотребни или от отпадъчни материали.

Следвайки метода "от учители за учители", участниците във форума представиха своите най-добри STEM (наука, технологии, инженерство, математика) идеи и концепции за преподаване в различни форми: т.нар. работилници, кратки лекции, както и с материали на щандове. Вече тече подготовката за националния подбор през 2023 г., а международният е във Финландия през 2024 г.

В Деня на отворените врати местните учители и широката публика, в това число учители и ученици от Българското училище в Прага, имаха възможност сами да се уверят в някои от вълнуващите идеи на фестивала.

Участниците бяха избрани в национални събития, проведени в над 30 държави. България бе представена от 9 учители от София, Пловдив, Плевен и Силистра.

Facebook коментари