Вторник, 21 Март 2023 г.

Община Силистра е партньор в изложението "Експо 2020 Дубай"

Община Силистра е партньор в изложението "Експо 2020 Дубай".

В българския павилион на изложението в Дубай, Община Силистра участва в събитията посветени на Седмицата на водата, по покана на изпълнителния директор на ДЗЗД "България Експо 2020 Дубай" Галина Райчева отправена към д-р Юлиян Найденов- кмет на общината.
В изложбеното пространство беше излъчен филм, който представя общината, нейните забележителности и културно-историческо наследство.
Видеото беше видяно от туристи и гости от цял свят. Особен интерес предизвика представянето на биосферен парк "Сребърна" под егидата на ЮНЕСКО.
По повод Световния ден на водата и тематичната седмица, с фокус върху опазването на водните ресурси, България ще представи и лекция на Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози в туризма към УниБИТ и член на Управителния съвет на Българския туристически съюз.

Презентацията ще започне в 16 ч. в петък/25.03.2022г./ в българския павилион и ще се излъчва на живо.
Само след броени дни ще завърши едно от най-бляскавите и впечатляващи световни събития – "Експо 2020 Дубай". България бе представена чрез своите иновации, традиции и принос към световната история. Достойно място бе отредено на Силистра, като дестинация с вековна история на повече от 1900 години. Град, който през 169 година императорът философ Марк Аврелий обявява Дуросторум за самоуправляващ се римски град – муниципиум.

Facebook коментари