Понеделник, 02 Октомври 2023 г.

Златина Станева: Настроението е празнично

Вчера отбелязахме международния ден на кукления театър. Постановките за деца винаги са предизвиквали интереса на публиката и силистренската трупа има вече от години утвърдени традиции. В месеца на театъра, апропо на 27 този месец ще отбележим международния ден на театъра. В тази връзка, по думите на директора на Драматично-куклен театър-Силистра Златина Станева настроението е празнично. Всъщност денят на кукления театър се празнува сравнително от скоро вече двадесетина години.

"За това кратко време както го отбелязваме празникът стана значим за гилдията, вярвам че колегите в България и по света ще имат възможност да го отбележат подобаващо", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра Златина Станева, и допълни, че тази вечер е представлението на италианската комедия "Само за мъже", а утре вечер в столицата в НДК силистренските театрали ще представят за софийските зрители своя продукция На 25 март в Силистра ще бъде представена постановката "Вестникар ли? По Иван Вазов. Представлението се посвещава на международния ден на театъра. В ход е и програмата на театъра и за април, където колектива обещава също доста интересна и завладяваща програма. Включени са "Свекърва", "Бай Ганьо". В средата на април се очаква и премиерата на "Чудо" на Иван Радоев.

"Удовлетворени сме от факта че лека полека отпадат ограниченията, свързани с пандемията, което до голяма степен ни дава свобода и стабилност, както на зрителите да посещават постановките , така и на нас в творческо отношение за да можем да си провеждаме целия процес, подготовка и представяне пред зрителите. Разбира се ние продължаваме да си спазваме етапите на ковид алгоритъма за да могат зрителите да са спокойни", каза в заключение Златина Станева.

Facebook коментари