Петък, 01 Юли 2022 г.

Момчил Неков: Започвам от Силистра, защото тук съм роден и оттук започва България

Стратегическият план по обща селскостопанска политика бе представен в Силистра пред земеделци от региона от зам.-министъра Момчил Неков. Срещата е по негова инициатива и е първа по рода си извън Министерството на земеделието, съобщи той.

В изработването на стратегическия план са участвали над 100 асоциации в сферата на селското стопанство, съобщи Момчил Неков:

"Срещите по неговото обсъждане започват от Силистра защото това е родното ми място и България започва от тук" сподели той.

"Това, което е важно да се каже е, че ние увеличихме националното съфинансиране от 15 на 60 процента. Ние сме аграрна държава и това, което заявяваме, ръководството на министерството е, че имаме самочувствието да заложим бюджет, който да е на подема и на развитието на селското стопанство в страната".

Става въпрос за много повече средства, отколкото са били досега, заяви още заместник-министър Неков:

"Сега много хора влизат в селското стопанство единствено и само заради субсидиите. Това е една от причините, поради която в България има все повече пари за земеделие и по-ниски резултати в селското стопанство".

Промяната в начина на работа ще доведе до конкурентоспособност на българските производители на европейските пазари, категоричен бе Момчил Неков.

Facebook коментари