Сряда, 06 Декември 2023 г.

Журналисти от национални медии в продължение на два дни гостуваха в Силистренско

Журналисти от български национални медии, които от два дни гостуват в Силистренско, днес се срещнаха с туроператори и представители на местните власти в Силистра.
Пред журналистите бяха представени възможностите и перспективите за развитие на културно-познавателния туризъм в Силистренската община, в която има декларирани и обявени над 150 паметници на културата.
Две трети от тях са в Силистра, където се намира и националният архитектурно - археологически резерват "Дуросторум - Дръстър – Силистра".
Един от най-значителните е римската гробница.
В този район се намира и известният с къдроглавите пеликани резерват "Сребърна". Дунавският парк на Силистра, считан за най-стария градски парк в България, е обявен за паметник на парковото изкуство.
Вчера журналистите гостуваха и в Тутракан. Градът е известен с античния кастел Трансмариска. Тук работи и единственият по Дунав музей на дунавския риболов и лодкостроене. Интерес представлява и резерватът "Рибарска махала".
Пътуването е организирано от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по проект "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България" по оперативна програма "Регионално развитие".
Обиколката, която е втора в рамките на кампанията, е започнала от 14 март от Свищов и ще завърши в неделя. В маршрута са над 30 туристически обекта в 10 населени места в общините Свищов, Русе, Тутракан, Силистра и Шумен.

Facebook коментари