Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

За девета поредна година Dunav ultra ще рекламира Силистра като туристическа дестинация

Под мотото "Реката, Добруджа и морето 2022" ще протече 700-километровият колоездачен преход "Dunav ultra". Велоприключението по поречието на Дунав ще се проведе за девета поредна година, а каузата на колоездачите е популяризирането на над 110 населени места (села и градове), през които преминава маршрутът, в това число и Силистра.

Деветото поред издание на проявата започва на 27-ми август от "Баба Вида Арена", а старта ще бъде даден на следващия ден от площад "Бдинци". Организаторите са подготвили много изненади за присъстващите на откриването. Тази година 18 общини подкрепят инициативата за разполагане на информационни табели по маршрута, добави Борис Бегъмов.

"Миналата година пуснахме мобилно приложение, което предизвика много висок интерес. То е свързано с инициатива за разполагането на информационни табла в различни населени места, през които колоездачите преминават, когато пътуват от Брегово до Силистра и след това в района на Добруджа, до излаза на Черно море. Това е една от най- интересните иновации, които сме приложили до момента, тъй като по този начин всеки, който желае, може да премине по маршрута и да бъде насочван по всяко време.

До момента 18 общини подкрепят инициативата за разполагане на информационни табели, като до лятото се надяваме да включим още.

Записването за участие в атрактивното велоприключение започна през февруари и продължава до месец май, но обявените 150 места са почти запълнени.

По трасето ще бъдат разположени общо 35 информационни табла. Те представят обща информация за маршрута и безплатното мобилно приложение "Dunav Ultra" (за Android и iPhone). Разполагането на информационните табла е стъпка в стремежа да се развива и наложи колоездачният преход като веломаршрут №1 в България и на Балканите, допълни Борис Бегъмов.

Facebook коментари