Вторник, 05 Юли 2022 г.

В навечерието на Великден в Силистра предстои "Вкусът на Добруджа"

В навечерието на Великден (15-17 април) в град Силистра предстои небивало в този си вид тридневно приключение - събитието "Вкусът на Добруджа – където модерното среща традициите", замислено да докосне и 5-те сетива. Едно вдъхновение от кулинарните тайни на района, енергия с танци и огън, занаятчийски творилници за малки и големи. И още…

Фестивалът "Вкусът на Добруджа" се осъществява от Сдружение 2030 с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund и мандра "Дестан", както и със специалната на община Силистра.

Ако имате предложения за изложители, спонсори или друг вид партньори, пишете на страницата на Сдружението или на silistra2030@gmail.com.
В Крайдунавска Добруджа още подобни прояви, някои от които вече с богати традиции: Гозбите на Добруджа - Сребърна, Фестивал на динения маджун - Смилец, Фестивал на мамалигата - Нова Черна, Пъстра добруджанска трапеза - Ламбриново, Празник на плодородието "Земята и хората" - Бабук, Празник на кайсията - Тутракан, Готварски конкурси - Тутракан, Гастрономически турове в Добруджа на Екатерина Терзиева от Пловдив.

По материала работи Йордан Георгиев.

Facebook коментари