Понеделник, 04 Март 2024 г.

Христина Георгиева: Всеки който е решил да вземе живота си в ръце ще е подпомаган всячески от нас

"За тези 20 години мисля че се случиха достатъчно положителни неща. Официално организацията работи от 1999 година, а съдебната и регистрация е от 2022 година и затова решихме, че това е годината, когато трябва да направим своята равносметка. На старта на организацията успяхме да направим втория в страната подслон със символични средства", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра, председателят на ЖС "Екатерина Каравелова" Христина Георгиева.

Тя допълни че през 2015 година е направена нова иновативна услуга в рамките на сдружението, преходна къща която дава възможност за по дългосрочно настаняване на потребителите, които вече са били в кризисния център и им трябва още време да се устроят и да започнат самостоятелен живот. От 2008 година е изграден център за обществена подкрепа, който от 2011 година вече е делегирана държавна дейност. Сдружението успешно си партнира с всички държавни институции.

"В последните години се насочихме към дарителски акции, което подпомага дейността на организацията. Благодарение на тези дарителски акции в които се включиха много и институции и граждани от региона, ние успяхме миналата година да направим много полезна кампания "Подари компютър на дете". В рамките на честването на юбилея получихме и поздравителен пакет от общински съвет Силистра, което също е признание за дейността на организацията.

Всеки който е решил да вземе живота си в ръце ще е подпомаган всячески от организацията, макар да знаем, че не всички случаи са успешни, всичко зависи от съответния индивид, сподели Христина Георгиева и допълни, че е много важно в екипа да е постигнат онзи синхрон, който да води до постигането на желаните резултати във всички направления в дейността на организацията.

Facebook коментари