Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Мариана Дойкова: Целта е да се фокусираме върху нещата, които ни носят и доставят удоволствие

Русенката със силистренски корени Мариана Дойкова вече зарадва своите почитатели с новата си книга "Урокът". По думите на Дойкова идеята за написването на тази книга се е родила след творчески контакти с други хора след написването на първата си книга, свързана с ролята на паник атаките.

"Доста дълго време обсъждах тази идея и веднъж, когато се замислих за ролята на страховете, различните видове травми, които имаме всички ние. Ми дойде идеята да опиша в книга трудната житейска история на едно момиче като правя уточнението че това момиче не съм аз не е и моя дъщеря и житейска история, но до половината от книгата историите са реални и истински, които се случват на доста хора, предимно жени защото аз пиша от гледна точка на жена Целта ми е да покажа, че не винаги ни се случват тези лоши неща, ние след това непременно се превръщаме в отмъстителни, престъпници или пък търсим начин да навредим на другия. Само заради това че някой е наранил нас", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра Марияна Дойкова. Постройката и съдържанието на книгата са своеобразни насоки, как могат да бъдат преодоляни тези травми главно психологически, които остават в съзнанието ни. В книгата важно място има прошката, както да си простим на самите себе си, така и на другите.

"Целта е да се фокусираме върху нещата, които ни носят и доставят удоволствие. Длъжни сме да забравяме и да се абстрахираме от нещата, които са ни травмирали за да продължим напред В такива случаи е редно да се наблегне на тези неща, да се асимилират, да се направи равносметка и как бихме направили така че те травмите, каквито и да са те да са далече от нас", сподели авторката на "Урокът.

Дойкова сподели, че семейството преобръща много неща от ежедневието на човека, променят се усещанията и отговорностите, започваш да мислиш не само за себе си , но и за хората около теб, особено когато става дума за възпитанието на децата.

"Хората трябва да продължат да вярват в любовта във всичките и измерения, тя съществува. Истинската качествената любов не винаги може да се намери до партньора, който е до теб", сподели Дойкова. В заключение бихме казали, че книгите на авторката са своеобразно послание, пътеводител как да се справяме с обстоятелствата, които ни спохождат в живота ни.

Facebook коментари