Събота, 25 Март 2023 г.

SMS на номер 1255 в подкрепа на пострадалите хора в Япония

Стотици български граждани изразиха своята солидарност към пострадалите от катастрофалното природно бедствие в Япония. В централата на БЧК и в областните структури на организацията непрекъснато постъпват запитвания и предложения за помощ, съобщиха от Областен съвет на БЧК в Силистра.
Желаещите да изпратят парична помощ чрез SMS съобщения могат да го направят на кратък благотворителен телефонен номер 1255. Българският Червен кръст пренасочва набирането на средствата от номер 1255 - предоставен от трите мобилни оператора за "Партньорска мрежа за благотворителност", с които се осигурява топъл обяд на социално слаби деца, към подпомагане на пострадалото население в Япония. Стойността на един sms e 1.20 лв. с ДДС. Тази година Силистренската организация на ЧК осигурява хранене на 60 деца в СОУ "В. Левски", гр. Главиница и СОУ "В. Левски" – гр. Дулово. Същият кратък номер през 2010 г. беше ползван за набиране на средства за пострадалите от наводненията в Индонезия.

Продължава набирането на средства и по специалната набирателна сметка на БЧК в лева:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД;
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;
BIC: UNCRBGSF; БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (за пострадалите от земетресението в Япония).

Дарения могат да се правят и он-лайн на интернет адреса на БЧК: www.redcross.bg.

Българският Червен кръст поддържа непрекъсната връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Японския Червен кръст и Японското посолство в България и ще информира периодично чрез медиите българските граждани за размера на набраните помощи.

Facebook коментари