Неделя, 03 Юли 2022 г.

Кръг на Националното състезание "Най-добър млад готвач" се проведе в Силистра

Неотдавна в ПГСУАУ "Атанас Буров" се проведе училищен кръг на Националното състезание "Най-добър млад готвач".

Амбициозни и креативни, усвоили множество иновативни техники, участници в състезанието бяха ученици от X и XI класове, обучаващи се по професии от професионалните направления "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" и "Пътувания, туризъм и свободно време" .

Участниците в състезанието бяха запознати предварително с регламента и критериите за оценяване на комисията. Всеки ученик трябваше да приготви и аранжира две кулинарни изделия – студено предястие с включени сирена, плодове и зеленчуци и основно ястие вариация на пиката от свинско контрафиле с трикомпонентна гарнитура и сос.

Комисията по оценяване на учениците в състезанието беше в състав от учители по професионална подготовка инж. Росица Раданова и инж. Стоянка Желязкова.

Учениците Едже Дауд, Анастас Йорданов, Йозлем Дауд и Гюлчин Демирева от XIв клас и Виктория Славова и Аксел Олчай от Xв клас се представиха отлично и бяха отличени с призови места и награди.

Организаторите на състезанието и ръководството на ПГСУАУ "Атанас Буров" изказват специална благодарност на г-жа Ани Великова – главен готвач в рест. "Дръстър" и г-н Борис Борисов - главен готвач в ресторант "Истър" за любезното съдействие, креативни идеи и подкрепата.

Националното състезание "Най-добър млад готвач", което ще се проведе в периода 27-29 март 2022г. в гр. Габрово очаква състезателите от гимназия "Атанас Буров".

Facebook коментари