Неделя, 11 Юни 2023 г.

Повече от половината търговци проверени в Силистра с неизрядни с осигуровките

Повече от половината от проверените за нарушения на осигурителното законодателство търговци се оказаха неизрядни. От извършените през миналия месец 13 проверки за спазване на законодателството по отношение на осигуровките, 7 са завършили с издаване на акт за установяване на административно нарушение. За отбелязване е фактът, че няма нито едно нарушение във връзка със здравните вноски, но работодателите са се опиталида заобиколят разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване.
Общо 11 акта са съставили през миналия месец инспекторите от екип "Проверки" в НАП – Силистра. Освен санкциите за осигуровки, останалите 4 акта са за неиздаване на касова бележка при продажба.
73 на брой са всички проверки, извършени през февруари от служителите на силистренската приходна агенция. Проверявани са предимно търговски обекти - супермаркети, смесени магазини и заведения за обществено хранене. 18 от проверките са осъществени съвместно с представители на друг контролен орган – Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)- Силистра.
Комбинираното проверяване на обектите продължава, от началото на тази седмица екипите на НАП стартираха съвместни проверки и с Инспекцията по труда.

Facebook коментари