Неделя, 03 Юли 2022 г.

Безплатно представление за дамите на 8-ми март от кмета на Тутракан

По повод предстоящия празник на жената - 8-ми март, кметът на Община Тутракан, д-р Димитър Стефанов и читалище "Н. Й. Вапцаров -1873" ви канят на театрална постановка "ХАЙДЕ ДА УБИЕМ МАТИЛДА", в която Асен Блатечки, Николай Урумов и... един пистолет са главните действащи лица!

Представлението ще се играе на 8 март на сцената на читалището от 18.00 часа.

Вход: ЗА ДАМИТЕ СВОБОДЕН!

За техните половинки - 5 лв.

За информация: 0893 504322

Препоръчваме предварително закупуване на билети: в Читалището

"Хайде да убием Матилда" е лирична комедия на автора и режисьор Орлин Дяков. Крими-спектакълът е новото премиерно предложение на театрална къща "Вива арте" за сезон 2021/2022. Блестящият актьорски каст е допълнен от музикалната картина на композитора Пламен Мирчев – Мирона, автор на музиката на над 80 драматични и куклени постановки, а нюансите на тъга, смях и абсурд в сюжета са умело подчертани от Орлин Дяков – автор на 12 драматургични произведения и дългогодишен директор на Русенския драматичен театър.
Историята започва по един наглед обикновен начин - с двама мъже и една пейка в парка. Налудничавите идеи на единия, в комбинация с оръжието на другия, довеждат до редица интересни случки, породени от действията на една жена - за единия тя е съпруга, а за другия – любовница... Така започва одисея, колкото мрачна, толкова и комична, в която двамата потърпевши обединяват силите си, за да достигнат до идеалната цел, изпълнението на която да ги избави от неволите - убийството на Матилда!
Асен Блатечки и Николай Урумов от години си партнират на сцената, а приятелството им в театъра и в живота е гарант за успеха на съвместните им проекти. Безспорният актьорски талант на двамата преобразява с усмивка кроежите за убийството на Матилда в психологическа и реална история, в която неочакваните обрати гарантирано ще развеселят и развълнуват зрителите.

Facebook коментари