Понеделник, 30 Януари 2023 г.

Златина Станева: В месеца на театъра сме подготвили интересна и разнообразна програма

Интересна и разнообразна програма предлага трупата на силистренския куклен театър както в сектора на детските представления, така и този за възрастни. Мотото на програмата е "В месеца на театъра" ,месецът в който ще бъдат отбелязани националният празник 3 март, 21 март, 27 март, все празници, които олицетворяват българската идентичност, както и театралното изкуство в кукления и драматичния сектор.

"Започваме месец март с много интересна и разнообразна програма, посвещаваме този месец както на театъра така и на българската класическа драматурги", сподели на пресконференция директорът на Драматично-куклен театър-Силистра Златина Станева.

В месечния празничен репертоар са включени четири комедии, приети по думите на Станева добре от любителите на Мелпомена, става дума за "Вражалец", "Зевзеци", "Вестникар ли?" и "Само за мъже". Цените на билетите през март са на стойност 5 лева.

"Мисля, че всички си дават сметка, че това е една символична цена за продукта който предлагаме и за труда, който сме вложили, но мисля, че след всички тези пандемични обстоятелства, при които бяхме принудени да работим сега сме длъжни да предложим на всички зрители, да посетят представленията, освен без"делен сертификат" и на тази символична стойност на билета, сподели Станева и постави ударението още на два акцента, две представления обявени на "вход свободен"- на 19 март за децата постановката "Дядовата ръкавичка", с което ще отбележим 21 март – международния ден на кукления театър , а на 25 март - с вход свободен за възрастните почитатели на театъра "Вестникар ли".

"През изминалата година театърът в Силистра трябваше да отбележи три много важни годишнини- 150 години от театралната дейност в града, 80 години от обявяването на местния театър за професионален и 40 години от обявяването на кукления театър за професионален. Имахме желание да предложим на зрителите празнична програма, но предвид обстоятелствата идеята не можа да се осъществи. Убедена съм обаче освен официалните чествания на тези бележити дати, които са предвидени за септември в рамките на празниците на града, ще предложим интересна програма за силистренските зрители и гостите на града", сподели още Станева.
По повод подготвения спектакъл "Чудо" Станева сподели, че това е малко по различна постановка в рамките на репертоарната линия, това е траги- комедия с режисьор Димо Димов , гост – режисьор от столицата, сценограф е познатия на силистренци Николай Нинов.
Станева отправи призив, с цел подобряване на реквизита на театъра, ако има хора както в града, така и по селата, които да притежават автентични битови предмети, станове чакръци и други, както и автентични носии и имат желание да ги предоставят за нуждите на театъра.

Facebook коментари