Събота, 15 Юни 2024 г.

В чест на 3-ти март ученици от Дуловско посетиха исторически забележителности в Шумен

В навечерието на националния празник -3-ти март- ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" село Секулово посетиха исторически забележителности в град Шумен. С кратка литературно -музикална програма поднесоха венец пред обновения паметник на загиналите от 5 дивизионен артилерийски полк.

На монумента "1300 години България" – един от символите на град Шумен, най-големият исторически паметник в България, учениците представиха тържествено поклонение пред създателите и защитниците на българската държава.

Националният флаг, училищното знаме, горящи факли и множество балони в бяло, зелено и червено придружаваха тържествените слова на децата, в знак на почит, признателност, уважение и слава на хилядите знайни и незнайни войни, загинали по бойните полета за свободата на нашата родина – Република България.

Директорът на училището Мая Матеева лично присъства на инициативата и благодари на всички учители, съпричастни на идеята и на ръководителите, подготвили деца и реквизит за вълнуващото събитие - Наташа Стоянова, Гюлназие Хакъ, Сюлбие Мехмед.

Facebook коментари