Понеделник, 15 Април 2024 г.

Митничари откриха 638 литра нелегална ракия в Дуловско

На 17.02.22 г. митнически служители извършиха проверка на частен дом в района на Дулово. В стопанска постройка, прилежаща към имота, са открити 3 PVC бидона с различни вместимости, съдържащи около 260 л течност с мирис на етилов алкохол. Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 л, пълни с идентична по вид течност.

Общото количеството на съхраняваната в имота ракия е 638 л. В момента на проверката собственикът не е предоставил документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е образувано досъдебно производство по опис на ТД Митница Русе.

При проверка на смесен магазин в същото населено място в района на община Дулово, в дървената постройка до склада на търговския обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, пълни с течност с мирис на етилов алкохол. Общото количество на откритата течност е 53.7 л. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен или обезпечен акциз.

снимки: Агенция "Митници"

Facebook коментари