Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Златина Станева: Ще предложим богата и разнообразна програма за март

"През последните две години пандемията и пандемичната обстановка изцяло ни повлияха както на творческия процес така и на репертоара и на самите представления, макар че театралните пространства са защитени хигиенизирани, грижим се достатъчно добре за дезинфекцията на помещенията и не би следвало да бъдем третирани като обект където може да се разпространява ковид.
Време е хората да си влязат в нормалния ритъм на живот, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра, директорът Драматично-куклен театър-Силистра Златина Станева. Тя допълни че всяка ситуация, която пречи на нормалното провеждане на творческия процес се отразява и на актьорите.

"Актьорите ни са отдадени на работата, работата за тях не е само работа но и начин на живот, тези промени са своеобразно сътресение, емоционално, духовно.

Що се отнася за взаимодействието ни с културното министерство мога да кажа че каквито и проблеми да сме имали в областта на културата сме ги отнасяли и съгласували с министерството и мога да кажа че срещаме отзивчивост, отговорност и помощ, този театър съществува защото е държавен културен институт и министерството на културата се грижи максимално добре.

Средствата за дейност на театъра винаги са си били наша отговорност, а що се отнася за средствата за заплати те са осигурени от държавата за сега до края на март", сподели Златина Станева. Тя допълни, че посещаемостта и интереса на публиката към постановките както за деца така и за възрастни е добра, разбира се всяко дете си има своя любима приказка, постановка, герои и т.н.

"През март имаме идеята да предложим на децата доста интересна и богата програма, на базата на отбелязването дните на кукления театър и световния ден на театъра, всички тези събития ще са под мотото "Месец на театъра", драматичните представления са "Зевзеци" "Вражалец", "Само за мъже и "Вестникар ли?"

Представленията през март ще са на цена от 5 лева за билет, по повод деня на театъра, представлението на 25 март ще е на свободен ход. В личен план мога да кажа, че вече 12 години ръководя тази институция имали сме и радостни и тежки моменти, за мен е важно , че и в семейството ми и в работата ми нещата са на ниво, доволна съм", каза в заключение Златина Станева.

Facebook коментари