Вторник, 06 Декември 2022 г.

Михаил Жеков: Много малко хора са срещнали истинската любов

"Вече две години откакто сме в пандемия настроението разбира се не е същото, много наши близки вече не са между нас отидоха си, тягостно е чувства се, колкото и да си смел имаш едно наум" сподели в интервю за Общинско радио-Силистра поетът Михаил Желев по повод ситуацията в момента. Той допълни че ние българите като че ли не умеем да изразяваме чувствата открито, даже ги прикриваме в повечето случаи.

"Особено добрите чувства не умеем да ги изразяваме, що се отнася за лошите имаме даже и изрази за да ги покажем."

Жеков е сред основателите на сдружението "Реката и приятели", което стартира навръх деня на влюбените през 2002 година. След твърдия в първите шест години регламент мандата на председателя да не е повече от две години в последствие в сдружението идват много хора които променят регламента, което пък е причината много от основателите да излязат от "Реката". В творческо отношение Жеков сподели че в последно време се е отдал на прозата, има вече и готов роман, който предстои да бъде издаден.

"Интерес като цяло към литературата има докато са в училище младите си членуват в техни си училищни сдружение, впоследствие почти млади хора не остават напускат града и няма как да им се следи творчеството. Ние навремето когато основахме сдружението имаше наистина за времето си млади силистренски творци.

По думите на един испански автор, който ми попадна, две неща отличават любовта от обичта, обичта може да е бащинска, майчинска сестринска и т.н, а любовта в този смисъл, в който се разбира най важното е да си обсебен от обекта на любовта, ако не си обсебен няма любов, останалото, другото е обич.

"Много малко хора са срещнали истинската любов, по една или друга причина хората се женят, но истинската любов е доста трудно нещо", каза в заключение Михаил Жеков.

Facebook коментари