Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Зимата не е страшна - наръчник за мъжки ботуши и боти

Зимата няма как да притесни мъжете, особено когато разполагат с подходящите обувки. Какво точно да изберете за себе си? В статията предлагаме няколко възможности.

Мъжките ботуши и боти са смятани за консервативна територия в модния дизайн, защото на практика са се наложили няколко универсални модела - ботите тип "челси", кожените ботуши и планинарските обувки, които мнозина мъже намират за удачни да носят и в града. Всъщност, въпрос на време е това да се промени - и последните решения на дизайнерите показват, че моментът вероятно вече е настъпил.

Нови цветове в класиките

Ако търсите подходящи мъжки зимни боти, няма как да не забележите засилващото се разнообразие от модели с различни кройки, цветове и материали. И понеже споменахме за класиките, т.нар. "челси" обувки остават актуални, а новото при тях са цветовите им разцветки - светлокафяво към оранжево, бежово и сиво. Впрочем, бежовите зимни обувки са перфектен избор за мъжете, които предпочитат по-светли палта, пуловери, ризи и сака. Ясно е, че черното и тъмнокафявото отстъпват - и при ботушите, и при ежедневните обувки.
Другата сериозна промяна се вижда в подметката, като тук трендът върви към дебели, нарязани грайфери. Освен естетическо усещане за стабилност и сила, тези подметки са особено надеждни за ходене по затрупани със сняг и лед улици. С цип или ластик, с обла или заострена предна част, от велур или еко кожа, с лак или промазка, ботите "челси"никога няма да изчезнат от модните колекции, затова просто няма как да сбъркате с такъв модел.


img


За да стъпваш уверено

Кубинките също се завръщат, но дължината им е малко по-висока, за да се постигне издължен силует. Естествената телешка и заешка кожа постепенно се заменя с еко кожата, но това не оказва чак толкова драматично влияниe върху външния вид на иконичните мъжки кубинки. Разбира се, някои мъже не харесват сложната им система на закопчаване с връзки и дебелите шевове, но все пак това са лични предпочитания. Кубинките не са за всеки, но в комбинация с дръзки дрехи, те остават символ на бунта и мъжествеността.
Все по-интересни стават и затворените зимни обувки, комбиниращи различни стилистични влияния и материали. Например, през студените и сухи дни отлична работа ще ви свършат обувки до глезена с външно покритие от велур или набук, комбинирани с текстил и мека вътрешност от вата, вълна или пух. За дните с дъжд и сняг може да заложите дори на кожени кецове и маратонки с удължен език, дебела подметка и подплата, ако това е предпочитаният ви стил.

Залагате на сигурното?

За много мъже изборът на обувки за зимата на първо място е обвързан със здравината и топлината им. В този смисъл, лесно може да си обясним интереса към подсилените и непромокаеми туристически обувки и т.нар. пустинни или "милитари" ботуши с удължен силует и стабилна подметка. Може би тези обувки не се вписват перфектно във вашия бизнес стил или спортно-елегантен гардероб, но пък за сметка на това предлагат сигурен комфорт.
Ето защо дизайнерите се стараят да създадат хибридни модели, съчетаващи силата с елегантността. Виждаме по-изчистени линии, по-семпли цветове и кожени вложки, например около пръстите и зад глезена. Важното е, че с туристически обувки или пустинни ботуши ще преминете през всяко препятствие - кал, сняг и лед, но също така ще бъдете и на гребена на модната вълна.
Гамата на мъжките зимни обувки става все по-интересна. Затова не се притеснявайте да изпробвате нови модели и да разчупите визията си именно през скучната зима.

Facebook коментари