Събота, 03 Юни 2023 г.

В Силистра за 32-ри път ще се проведе рецитаторски конкурс "С България в сърцето"

За 32-ри път Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра обявяват Областния рецитаторски конкурс "С България в сърцето". Конкурсът е посветен на Националния празник 3-ти март, 144-та годишнина от Освобождението на България, 149-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 174 години от рождението на Христо Ботев. Интересът към конкурса е голям и в него всяка година се включват над 200 участници. Тази година домакини на събитието ще бъдат Детска градина "Ян Бибиян", гр. Силистра и ОУ "Отец Паисий", гр. Силистра.

В изпълнение на мерките, свързани с епидемичната обстановка в страната, за втора година конкурсът ще се проведе онлайн чрез видеозаписи на изпълненията. Видеозаписите трябва да бъдат качени в периода 07-18.02.2022 г. на линк, отделен за всяка образователна институция, който е изпратен от организаторите.

Право на участие имат деца в задължителна предучилищна възраст /5-6 г./ и ученици от І-ви до ХІІ-ти клас. Тази година се дава възможност в рецитала да участват и представители на читалища. Индивидуалните участници могат да бъдат не повече от 5-ма за детска градина с над 200 деца и училище с над 300 ученици и до 3-ма участници от детска градина с до 200 деца, училище – до 300 ученици и от читалище. Всяка институция има право на един групов рецитал във всяка възрастова група. Ще бъдат поощрени изпълнения на текстове от съвременната българска лирика и подходящи за възрастта на участника.

Възрастовите групи са 4:

• I-ва възрастова група – 5-6 г.;
• II – ра възрастова група - І - ІV клас;
• III – та възрастова група - V – VІІ клас;
• IV-та възрастова група - VІІІ - ХІІ клас.

Най-добрите изпълнения ще бъдат стимулирани с награди и ще бъдат излъчени на фейсбук страницата на Община Силистра в навечерието на З-ти март.

Facebook коментари