Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Недка Симеонова: Радващо е че все повече млади хора вече се занимават с автентичността и мелодиката на българския музикален фолклор

За народната певица Недка Симеонова настроението около корона вируса за обществото е мажорно.

"Макар че времето в което живеем е доста трудно и сложно продължаваме да работим и не губим ентусиазма, с надежди за по добро време и с контакт с публиката, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра Недка Симеонова, визирайки последните две години в които по рядко се е случвало това. За Недка Симеонова от висината на нейните 50 години тя счита че е получила доверието на силистренската публика.

"Пея от малка, а след това реших целенасочено да се занимавам с народната песен и българския фолклор, в това число и издирване на народни пасни и звукозаписна дейност. И смятам да работя със същия дух и замах. Издадох и втория си самостоятелен албум. Девет от песните звучат за пръв път от общо дванадесет. Това което най-много ме радва че песните ми се пеят от малки и големи, което е един вид признание", сподели Недка Симеонова.

Тя сподели, че въпреки пандемията само през това лято е снимала 15 клипа. С известно задоволство Симеонова сподели, че вече е възроден интересът към българския фолклор като се има предвид отношението към него преди години.

"На който му е в кръвта народната музика, фолклора като цяла говоря за изпълнители и инструменталисти, тези хора си остават за цял живот във фолклорната сфера и област. Аз лично много се радвам че все повече млади хора започват да се занимават с фолклор, споделя Недка Симеонова. Тя сподели, че последно време дава приоритет на авторските песни, като в продължение на години са е отдала на търсенето на автентичен фолклор.

Facebook коментари