Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

От началото на годината до днес в Дулово са се родили 4 момичета и 4 момчета

При спазване на въведените противоепидемични мерки, д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово и заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева, посрещнаха самодейна група към клуб "Зора", която изпълни някои от ритуалите характерни за Бабинден и дари стопанина на града с дъхава добруджанска пита.

По-късно, д-р Ахмед и заместник-кмет Доротея Тотева, присъстваха на скромното тържество в АГО към МБАЛ Дулово, като приветстваха екипа и поднесоха поздравителен адрес и подаръци, по повод професионалния им празник 21 януари-Ден на родилната помощ.

В навечерието на Бабинден в дуловското АГО се е родило момиченце-първо за семейството дете - съобщи Гюлсер Сакалова – старша акушерка. Тя допълни, че от началото на 2022г до 21 януари-Деня на родилната помощ- в АГО към МБАЛ Дулово са се родили 8 бебенца-4 момичета и 4 момчета, а за миналата 2021 година децата родени в отделението са 154. За сравнение през 2020г бебетата са били 164. В АГО, с началник-отделение д-р Любомир Минков, работят четири лекари, шест акушерки и пет санитарки.
Ваня Петрова

Facebook коментари