Сряда, 19 Юни 2024 г.

Силистра – железници – протести

С декларация до премиера, министъра на транспорта и централата на КНСБ Регионалният съвет на конфедерацията в Силистра подкрепя исканията на работещите в железниците

С декларация до премиера Бойко Борисов, министъра на транспорта Александър Цветков и президента на КНСБ Пламен Димитров Регионалният съвет на конфедерацията в Силистра изразява подкрепа на исканията на работещите в железниците, съобщи председателката на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра Димитричка Пейкова.
В декларацията се подчертава, че доходите на железничарите са ниски, а условията на труд – лоши. Персоналът не е достатъчен, за да обслужва остарялата техника, а евентуални съкращения
ще застрашат сигурността на пътниците, смятат силистренските синдикалисти.
Силистренските железничари днес подкрепиха протестите на колегите си в страната. Но по това време няма отпътуващи и пристигащи влакове в крайдунавския град и едночасовият предупредителен протест на практика не наруши реда.
Но бе припомнени, че, освен официално огласените искания, силистренските железничари поставят и местни проблеми като включване в композицията за столицата на спален вагон. Без спален вагон пътуващите предпочитат да ползват автобусен транспорт, който засега е единствената възможност за пътуване до София. Обикновено железницата ползват възрастни хора, хора с увреждания и болни. През зимата заради снежните навявания в този район на страната има затруднения и в автобусния транспорт.
Закрити са и товаро-разтоварните дейности на гарата.
На практика от откриването на железопътната гара в Силистра на 29 юни 1974 година в Силистренско не са правени големи ремонти. Трасето е строено за максимална скорост от 80 километра в час. След наводненията от 2006 година е установена нуждата от отводнителни съоръжения в района на гарата в Силистра и са извършени строителни работи.

Facebook коментари