Вторник, 05 Юли 2022 г.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Силистра за среща със структурите на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Силистра за среща със структурите на ГЕРБ.

На срещата в зала "Версай" в областния град, която беше открита за медиите, той коментира всички актуални теми в държавата.

Един от въпросите беше дали до 2024 г. автомагистрала "Хемус" ще бъде готова и на каква цена. Друго питане засегна изграждането на петте моста по участъка Силистра-Калъраш - едно от най-натоварените трасета, свързващо автопотока от Азия към Европа.

Бойко Борисов изтъкна, че ГЕРБ винаги се е съобразявал с гласа на народа. "Цената на тока при нас беше 80 лева. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с "Газпром" на 50% намаление. Факт. Все пак не забравяйте, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ. Тази тема рано или късно трябва да бъде отворена". Лидерът на ГЕРБ коментира също така, че сме първи по смъртност в света от коронавирус пореден месец.
"Акад. Денков налага дълга ваканция. Но дали е дълга ваканция или затваряне на училища, ефектът е един и същ. А това още юни месец трябваше да се предвиди. Щетите вече са нанесени. Дори да приемем, че държавата ще извади 400% да компенсира това предприятие, тия пари все отнякъде трябва да дойдат", отбеляза той. "Същото е и с цената на газа. Омръзна ми шефът на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите", допълни Борисов.

"Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април- май. Всички около нас работи с милиарди - гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ", посочи Борисов.
"В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет", подчерта лидерът на изпадналата в изолация партия.

"Хемус" няма да стане никога, категоричен е Борисов. Дори в един момент и ние да управляваме - всичко поскъпна. Темата за пенсиите много се изкривява - на 1 юли актуализацията на пенсиите си върви по закон, отбеляза той. Заиграха се със страховете и надеждите на хората", заяви Борисов.

Борисов коментира и посещението на Кирил Петков в Северна Македония. "Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен толкова години македонски политик не може да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски", коментира лидерът на ГЕРБ. Това е признак за лошо възпитание на политици, добави той.

Facebook коментари