Сряда, 29 Май 2024 г.

Силистренските железничари имат готовност за едночасови протестни действия утре

Силистренските железничари имат готовност за едночасови протестни действия утре, съобщиха от Регионалния съвет на КНСБ в Силистра.
Освен официално огласените искания силистренските железничари поставят и местни проблеми като включване в композицията за столицата на спален вагон.
Без спален вагон пътуващите предпочитат да ползват автобусен транспорт, който засега е единствената възможност за пътуване до София. Обикновено железницата ползват възрастни хора, хора с увреждания и болни. През зимата заради снежните навявания в този район на страната има затруднения и в автобусния транспорт. Закрити са и товаро-разтоварните дейности на гарата.
Железният път от Силистра до Самуил е 113 километра. На практика от откриването на железопътната гара в Силистра на 29 юни 1974 година в Силистренско не са извършвани големи ремонти. Трасето е строено за максимална скорост от 80 километра в час. След наводненията от 2006 година е установена нуждата от отводнителни съоръжения в района на гарата в Силистра и са извършени строителни работи.

Facebook коментари