Неделя, 26 Юни 2022 г.

Правителството ще назначи днес новите областни управители

Партията на Продължаваме промяната ще предложи областния управител на Силистра.

На редовното си заседание Министерският съвет ще приеме решение за освобождаване и за назначаване на областни управители.

Според разпределението първата политическа сила - ПП, ще предложи свои кандидати за поста в 13 области. Втората по големина партия в управляващата коалиция - БСП, ще излъчи областни управители в пет области, а третата - ИТН - в шест. ДБ ще има областни управители в четири области. От управляващата коалиция неофициално коментираха за "24 часа", че това разпределение не е окончателно и не е изключено да претърпи промени.

Според неофициалното разпределение "Продължаваме промяната" ще има областни управители във Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

Хора на БСП ще оглавят областните управи в Благоевград, Бургас, Добрич, Смолян и Софийска област.

Партията на Слави Трифонов ще предложи областния управител на София-град, което означава, че той ще трябва да осъществява контрол върху актовете на софийския кмет Йорданка Фандъкова и върху доминирания от ГЕРБ и ВМРО Столичен общински съвет. Партията на Трифонов ще има областни управители още във Враца, Кюстендил, Плевен, Разград и Русе.

Представители на "Демократична България" ще оглавят областните управи в Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.

Facebook коментари