Неделя, 26 Юни 2022 г.

Обрат: БСП се отказа от Силистра, от ПП ще посочат кой да е областен управител

Продължават преговорите в четворната коалиция за разпределени на властовите позиции, стана ясно от интервюто на генерал Атанас Атанасов в Би Ти Ви.

Назначенията трябва да бъдат одобрени от правителството през януари. Пазарлъкът за областните управители е вървял паралелно с този за шефските места в комисиите в парламента, разкриха запознати. Но леко е променена формулата на властта и заради повечето места за запълване е станала 11:6:6:5. 11 области се падат на "Продължаваме промяната", БСП и "Има такъв народ" вземат по 6-има, а за "Демократична България" остават 5-има управители.

На последното си заседание за 2021 г. кабинетът "Петков" взе решение освен в София по двама зам. областни да има и в Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора. В останалите области замовете са по един. Така очакванията са БСП например да има 7 зам. областни.

Първоначалните намерения на социалистите бяха да искат областни управители в регионите, откъдето нямат депутати - Силистра, Кърджали, Габрово, Разград, Търговище и Смолян.

Facebook коментари