Сряда, 10 Август 2022 г.

Светеща шейна в дуловското село Грънчарово

За първи път в селото се реализира такава идея, като много от хората се надяват тя да се превърне в традиция и интересната шейна да посещава и други населени места в община Дулово.

НЧ"Христо Ботев-1948г" в дуловското село имало идеята лично дядо Мраз да поднесе подаръците на децата на 31 декември, малко преди настъпването на Новата година.

С много ентусиазъм и реални действия инициативата била подкрепена от Ганчо Велев, жител на Грънчарово. Изработил и украсил дървена шейна! Вариантите за придвижване били два – за сняг и ако няма сняг- на колела. Интересният модел бил теглен от колата на майстора.

Светещата шейна, пълна с подаръци, изненада и зарадва малките жители на село Грънчарово, а дядо Мраз чу много песни и стихотворения и поднесе даровете си. Някои от по-големите жители на селото също получиха подаръци, но… в закачлив вид.

След добре свършената работа дядо Мраз и хората от селото посрещнаха на богата трапеза и с много наздравици Новата 2022-ра година и Васильовден и пожелаха на всички да са здрави и щастливи.

Ваня Петрова

Facebook коментари