Сряда, 10 Август 2022 г.

Тутракан е една от четирите общини финалисти в 3-тото издание на националния конкурс "Нестле за "Живей Активно"

Тутракан, Ардино, Димитровград и Белоградчик са четирите общини финалисти в 3-тото издание на националния конкурс "Нестле за "Живей Активно".

Голямата награда от 20 000 лв. ще бъде връчена на общината победител на специална церемония на 25 януари 2022 г.

Националният конкурс за спонсорство на общински проект "Нестле за Живей Активно! " се провежда за трета поредна година и е важна част от цялостната програма. Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането му се осъществява съвместно от "Нестле България" и основният партньор на инициативата НСОРБ.

Четири членното жури в състав от олимпийският медалист и дългогодишен посланик на инициативата Йордан Йовчев, златната медалистка от Олимпиадата в Токио и посланичка на "Нестле за Живей Активно" Симона Дянкова, Мария Яровая представител на НСОРБ и Мария Тодорова юрист на Нестле България, отличи и избра да се борят за финал четири общини, които, според условията на конкурса, реализираха масово мероприятие в рамките на годината и представиха свой проект, чието осъществяване ще създаде условия гражданите им да превърнат активния начин на живот и балансираното хранене в устойчив навик.

Тутракан се включиха с организиране на масови състезания по волейбол, футбол и стрийтбол за всички възрасти - мероприятие, което се превърна в празник за града. Именно интереса на гражданите към отборни спортни игри на открито е причина проектът, с който кандидатства общината да е за подновяване на настилката и цялостен ремонт и освежаване на съществуващото баскетболно игрище и зоната около него.

Facebook коментари