Сряда, 10 Август 2022 г.

Обявиха Михаил Калинов от Доростол за най-полезен играч на Турнирът на регионите

Вчера в София завърши YDF Турнир на регионите, който осигури баскетболни емоции точно преди Коледа за близо 100 млади баскетболисти, родени през 2007 г.

Отборите Добруджа/Мизия, Загоре/Родопи, София Област и София Град и в двата пола показаха умения, хъс и любов към баскетбола. Страст, приятелства, споделени моменти, научени уроци – с тези подаръци организаторите искаха да зарадват момчетата и момичетата, дошли да защитават честта на областта си в зала "Триадица".

Треньорката на БК "Доростол" Светла Тодорова и младите баскетболисти Михаил Калинов и Михаил Тодоров бяха в тима на регион Добруджа/Мизия и играха на финала с София Град, от които претърпяха драматична загуба в последните секунди на двубоя с 87-90.

Участниците получиха и медали за спомен, връчени им от президента на федерацията Георги Глушков, бившия национал, треньор, изпълнителен директор на БФБаскетбол, заместник-министър на спорта и настоящ член на УС на БФБаскетбол Иван Ценов и Главния методист към БФБаскетбол Петър Клечков.

Михаил Калинов получи и индивидуалната награда MVP (Most Valuable Player) - за най-полезен играч на турнира.

Facebook коментари