Сряда, 10 Август 2022 г.

Петокласници от силистренската ПМГ се срещнаха с Доростолския митрополит Яков

По покана на негово високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков ученици от природоматематическата гимназия в Силистра днес посетиха резиденцията на владиката в Силистра. Това съобщи за общинското кабелно радио директорът на гимназията Анелия Невска.

"Според мен е много важно децата още в ранна възраст да бъдат възпитавани и приобщавани към християнските добродетели, към житейски ценности, които да ги направят добри хора, хора успешни, които да обичат да съхраняват исконните хубави традиции. Децата са добре настроени, с положително отношение към тази идея, определено имат добро отношение към християнските празници и традиции, особено за Коледа мога да кажа, че се наблюдаваше особено голяма активност от към зададени въпроси и информацията, която децата имаха и предадоха.

Изключително съм впечатлена от тяхната информираност", сподели директорът на учебното заведение Анелия Невска. Невска е на мнение, че въвеждането на вероучението в училище е добра идея, но трябва да се направи с разумен баланс между часовете по вероучение и останалите часове от седмичната програма защото на практика броят на часовете не може да се увеличава.

"Проблемът е там, че по отношение на часовете от някъде трябва да се вземе за да се даде часово време и за религия, програмата е ясно регламентирана и не може да се увеличават часовете и от там и натоварването на учениците" споделя Невска. Невска сподели, че при желание на децата и съответното уведомяване на родителите им може и по големи ученици да се обучават по вероучение.

Facebook коментари