Вторник, 23 Юли 2024 г.

Драматична победа за тима на Светла Тодорова на Турнира на регионите в София

Вчера в столичната зала "Триадица" стартира Турнирът на регионите за 14-годишни момчета в София.

Турнирът е част от програмата за развитие на ФИБА (YDF), в която Българската федерация по баскетбол участва заедно с колегите си от Турция, Румъния, Северна Македония и Косово. По този проект през 2022 г. са предвидени и пет международни турнира за 14-годишни – по един във всяка страна участник.

Сборният тим на регион "Добруджа и Мизия", воден от силистренската треньорка Светла Тодорова, се изправи срещу наборите от регион "Загоре и Родопи".

Двубоя започна трудно за селекцията на Тодорова, като преди последната четвърт тима губеше с 43:54 (13-18, 17-16 и 13-20 в отделните части).

В нея момчета от Североизтока бяха поведени от звездата на Доростол Михаил Калинов, който отчая съперника с убийствената си стрелба, а частта завърши 28:17 за "Добруджа и Мизия", като само тройка в последните секунди на играч от "Загоре и Родопи" изпрати двубоя в продълженията, където тима на Светла Тодорова наложи волята си за крайното 82:79.

Днес от 11.00 часа тима излиза срещу отбора от регион "Софийска област", който вчера загуби от регион "София град" с 51:93.

Снимка: Bulgarian Basketball Federation

Facebook коментари