Неделя, 25 Февруари 2024 г.

Златната богиня на музата пристигна в Силистра

В Силистра пристигна статуетката - символ на престижната награда, с която бе удостоен в Лас Вегас филм на силистренеца Адриан Ал Жазар, съобщи БНР.

Високото отличие бе присъдено през октомври на филма "Празен живот" на "Nightmare studio", в категория – микрофилми. ''Златната богиня на музата" е авторитетна награда, присъждана на Международния кинофестивал в Лас Вегас - "Vegas Movie Awards" за най-добър филм в независимото кино.

Това е един от най-влиятелните и бързоразвиващи се кинофестивали в света. Насочен е към най-добрите таланти на независимото кино, като до момента е отличил актьори и режисьори, носители на Оскар, Златен глобус, Еми и БАФТА, както и вискокачествени филми и сценарии от над 84 държави. В международното жури на фестивала са сценаристи, режисьори, продуценти и актьори работили по филми като : "Аватар", "Властелинът на пръстените", "Денят на независимостта", "Южен парк", "От глупав по глупав" и други.

Филмът "Празен живот" получи онлайн премиера в платената платформа на "Vegas Movie Awards", както и масово медийно отразяване, което ще достигне до над 12 500 професионалиста в индустрията

През юли 2021 година, Адриан Ал Жазар спечели "Златната звезда на Холивуд" за най-добър късометражен филм на международния кинофестивал - "Hollywood Gold Awards", в който взеха участие 20 държави от цял свят.

За кратък период, силистренецът спечели редица авторитетни награди за филмите си от международни филмови събития с високо професионално ниво на оценяващите ги комисии.

През ноември Адриан Ал Жазар завърши снимките на комедийната си пародия "Язовирни пирати".

Снимка на фотографа Методи Жейнов, Фейсбук

Facebook коментари