Сряда, 10 Август 2022 г.

Галя Иванова: За последните две години на пандемия хората в България не са благодеятели вече само по Коледа

Благотворителния базар "Заедно сме по-добри", организиран от Женско сдружение "Екатерина Каравелова", е инициатива в която продаваме артикули, които сме приготвили сами. В изложбата има и много дарени неща. Това сподели за Общинско радио-Силистра Галя Иванова, юрист в Женско сдружение "Екатерина Каравелова".

Целта на този базар бе да наберем средства, които ще използваме за ремонт на преходна къща "Резилианс", която е първа по рода си в страната.

Къщата е иновативна социална услуга, създадена през 2015г., но има нужда вече от ремонт. Идеята е да сложим паркет, да ремонтираме тавана", каза Иванова.

По думите на Иванова стана ясно, че с тази инициатива сдружението отбелязва края на 16-дневната кампания за борба с насилието над жени и домашното насилие, която се отбелязва всяка година.

"Целта е да се фокусира вниманието върху пострадалите от домашно насилие жени и да се постигне промяна, както в обществените нагласи, така и в политическата обстановка в страната, която регулира този проблем", подчерта юристът.

"За последните две години отчитаме, че от както съществува световната пандемия, в България хората, не само по Коледа стават по-добри и са благодеятели. Постоянно получаваме дарения, включително и тази година и чрез фондация "Плюшено мече". Сдружение "Силистра 2030" осигуряват коледни кошници и подаръци за нашите потребители, така че сега по Коледа ще ги зарадваме.

Благодарим на всички, които ни подкрепят и на всички, които се включват да осигурят на децата и семействата в риск една по-хубава Коледа", каза още Галя Иванова.

Facebook коментари