Сряда, 10 Август 2022 г.

Ще остане ли Тутракан без снегопочистване?

Има риск малките общини да останат непочистени от снега през зимата заради недомислици в правилата. В повечето случаи земеделските кооперации, които трябва да се занимават с тази дейност, отказват да сключат договори с общините, защото често търпят неоправдани загуби. Такъв проблем има в Община Тутракан. Репортаж за проблема бе излъчен по БНТ

Земеделските кооперации в района отказват до последния момент да сключат договор за снегопочистване. Така е и тази година.

"Кооперациите и земеделските производители имат големи финансови загуби при сключване на такива договори, ако съответно зимата е мека, няма снеговалежи, защото те са длъжни съответно да оставят двама свои работници на работа през зимния сезон, когато по принцип ги записват на борсата и съответно техниката, с която снегопочистваме, тя трябва да е винаги в готовност - съответно да се припалва, да се следи за масла, да се следи за антифриз, което е един допълнителен финансов ангажимент", каза д-р Димитър Стефанов - кмет на Община Тутракан.

Повече по казуса във видеото.

Facebook коментари