Вторник, 05 Декември 2023 г.

Д-р Бейти Насуф: Ще промениш себе си, когато се научиш да виждаш през очите на другите

Навръх професионалния празник на всички български медици, Български лекарски съюз връчи своите традиционни награди "Лекар на годината". Тази година най-много са отличените в категорията на младите медицински надежди - "Ти си нашето бъдеще". Сред наградените в нея е д-р Бейти Насуф – специализант и лекар в отделението по Пулмология и фтизиатрия в МБАЛ – Силистра.

Завършилият в Пловдив медик избира да се върне в родния си град, за да помага на болните там. Откроява се със своята активна позиция по обществено наболелите теми и желанието си за промяна в здравната система. Трудно отделя време за интервю, като намира такова след поредното тежко дежурство в Covid отделението на болницата.

"Поредният ужасен ден. Трудно овладяваме ситуацията – изписваме, приемаме, препращаме в други болници. Снощи бяха свършили местата тук. Някои пациенти са чакали в Спешното цяла вечер, за да ги приемат. Много е трудно. Отворихме нова Covid структура, която за отрицателно време също се напълни", разказва лекарят.

Споделя, че сред населението цари огромна доза страх и има хора, които, въпреки че не са в критично състояние, настояват да влязат в болница. За него също е добре да има поглед над пациентите преди състоянието им да се влоши, но за съжаление, няма достатъчно легла за всички нуждаещи се. "Делта вариантът не признава нищо. Млади с такава патология, такива рентгенови изображения на белите дробове не сме виждали. Тези пациенти се възстановят много по-трудно. Трудно се овладява болестта", признава той.

Целият материал.

Източник: Quo vadis

Facebook коментари