Неделя, 26 Юни 2022 г.

Радомир Чолаков: Ще ми е много интересно как г-н Петков ще спази обещанието си да построи мост в Силистра

Радомир Чолаков, народен представител в 47 НС, ГЕРБ гостува в "Беновска пита" във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 4-ти ноември 2021 г.

Беновска попита: "Гледам, че някои медии тълкуват едно Ваше участие преди да дойдете тук в студиото, че едва ли не ГЕРБ предлагате сделка, ако подкрепите правителство на Кирил Петков! Каква ще ви е облагата?".

Радомир Чолаков отговори: "Не, подобно нещо не ми е хрумвало!". Беновска продължи: "А защо тогава никой не подкрепя правото да бъдете в опозиция, но в същото време и да бъдете националноотговорни без някой да ви е възложил съвсем пряко, освен с това, че сте втори на изборите, тази национална отговорност? Защо се говори за сделки?". Народният представител отговори, че няма никаква представа кой говори за сделка и подчерта, че това е абсолютно невъзможно. Той продължи: "Изумен съм, че може да се постави въпроса по този начин. Ние сме опозиция, на нас 8 месеца ни се повтаря всекидневно, че нямаме право да участваме повече в управлението, напротив, ГЕРБ трябва да бъде "изчегъртан" до най-последната клетка. Така че отговорността е на тези, които ще съставят правителство. Ако те помолят за подкрепа, съвет или някаква помощ, вероятно тя ще им бъде оказана, но ние да се натискаме – това е просто абсурдно! Аз много пъти повтарям, че който много вдига "моралната летва", трябва да е готов да я скача!". Беновска попита: "Дали Кирил Петков е Стефка Костадинова в МС?". Чолаков продължи: "Тези хора вдигнаха много високо моралната летва и ние в качеството си на опозиция, хайде лично аз в качеството си на опозиционен народен представител ще следя те да скачат "моралната летва", които сами си вдигнаха! Тръгнаха с много голяма кошница и големи обещания. В друга телевизия той каза няколко неща, които смята, че трябва да се направят. Едното беше мост при Силистра. Аз съм работил и живял в Силистра, знам колко е важен този мост за Силистра. Знам обаче и какви инженерни проблеми има той да бъде направен и ще ми е много интересно г-н Петков как ще спази обещанието си да построи мост в Силистра!". Водещата отбеляза, че тогава може би трябва да бъде включено в управленската програма.

Повече от интервюто във видеото.

Facebook коментари