Неделя, 26 Юни 2022 г.

Журналистът Борис Ангелов: Вяра Емилова е "лявата ръка" на Корнелия Нинова

Родената в Силистра и избрана за народен представител от БСП в 47-то Народно събрание от Ловеч Вяра Емилова е част от преговрния екип за съставяне на новото правителство.

Журналистът Борис Ангелов коментира в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком, че Емилова, "лявата ръка" на Корнелия Нинава е педагог и психолог, но се яви на преговорите като експерт в областта на туризма, за това съобщава сайта frognews.bg. Това едва ли може да има друго обяснение, освен, че се работи по чужди интереси. В последните две редовни правителства бяха разпределени по един много интересен начин ивиците плажни на България, върнахме се в 90-те години. Например юг - ВИС и север - СИК и т.н.

В туризма има интереси и явно е важно държавата да продължи да граничи със СИК и ВИС. Няма дори да коментирам нещата, които Емилова е говорила", каза още той в

За всеки, който е чел поне една кримка е ясно, че кампания без пари не може да се прави когато партията няма субсидия. Интересно е присъствието на една личност - Вяра Емилова, която е лявата ръка на Корнелия Нинова. Тя е секретар. Тя е от Силистра, израснала е под крилото на тамошния бизнесмен Добромир Гущеров. Така Ангелов отговори на въпрос на Кулезич, дали БСП е финансирана от Младен Михалев - Маджо.

Общо взето тя заема все по-силни позиции и се провали в Силистра и беше преместена в Ловеч като кандидат-депутат, поясни той.

"Тази кампания на БСП беше най-щедрата досега, въпреки лошият резултат. Появиха се и интересни разпределения на гласовете, беше много интересен ромският вот. Например 40% гласували за ДПС и по 21% за ГЕРБ и БСП. Когато имаш по 21% това подсказва известна стратегия и тактика как да се получи такъв резултат", коментира още журналистът.

Дали Нинова ще стане шеф на парламента? Тя е повратлива - става зам.-министр при Костов, после при други. Тя събира в себе си лявото и дясно, пошегува се Ангелов. Ако аз преговарях с нея, щеше да получи представа, докъде се простират 10%. За мен е важно да има правителство , което да промени нещата, допълни той.

Facebook коментари