Неделя, 23 Януари 2022 г.

Национална телевизия отрази граничния парадокс на Силистра

От няколко месеца медии алармират, включително и КВОРУМ за абсурдната ситуация в която попадат граждани на Силистра, решили да се поразходят или да отидат по работа в съседна Румъния, но до момента нямаше реакция от институциите.

През граничния пункт, който се намира на територията на града, може да се излезе към Румъния, но не и да се влезе обратно.

Нова телевизия имаше пряко включване от Силистра, а репортажа влезе и в обедните новини на националната телевизия.

Парадоксалната ситуация, в която са хората, дори и тези, които живеят на метри от него, е, че могат да преминат към съседна Румъния, но не могат да се върнат. За да го направят трябва да изминат стотици километри до някои от отворените в съседство пунктове, а те са Дуранкулак и Русе.

"Островът е близо, на около 6-7 километра. Много хора отиват, могат да си вземат и сирена, кашкавал. Общувахме, ходехме преди на дегустации", разказва д-р Недко Белев.

От областната администрация в Силистра потвърдили пред телевизията, че РЗИ нямат ангажимент да осъществяват здравен контрол на КПП Силистра и тъй като Румъния е в червена зона, тази мярка засега е оправдана.

Facebook коментари