Понеделник, 23 Май 2022 г.

Молитва за трагично загиналите във всички джамии в област Силистра

Във всички джамии в област Силистра днес ще има молитва и помен за трагично загиналите в Дома за възрастни хора във варненското село Рояк и в изгорелия автобус на магистрала "Струма". Главният мюфтия Мустафа Хаджи призова хората да се обърнат към духовното начало.

"Искам да напомня на всеки един от нас, че трябва да бъдем силни и да направим всичко възможно да разберем, че този свят не се състои само от това да бъдеш богат, не се състои само от това да бъдеш нахранен. Ако не живеем като хора, ако не се обърнем към духовната страна на живота, не ни очаква нещо добро", посочи той.

"Обръщам се с молба към всеки един да се опитаме всички да станем по-добри. Да се опитаме да бъдем по-близо един до друг. Да си помагаме, особено сега. От една страна имаме здравна криза, свързана с пандемията. От друга пък виждаме, че се задава икономическа криза. Но най-голямата криза, която изживява човечеството, това е духовната криза, Кризата за човещина, добри отношения, обич и разбирателство", добави главният мюфтия.

Facebook коментари