Неделя, 26 Юни 2022 г.

ГЕРБ в Силистра първи отчетоха и анализираха изборните си резултати

След като областният координатор на ГЕРБ- Силистра Тодор Тодоров се отказа от депутатското място, то бе заето от бившият областен управител, а по настоящем главен секретар на областна администрация Ивелин Статев.

Днес на среща с медиите двамата отчетоха и анализираха изборните резултати на партията, както на парламентарните така и президентските избори, и изразиха становище по проблемите, и процесите, които текат в региона и страната.

"Целта на днешната среща е да изясня в какво изборно състояние е структурата на ГЕРБ в Силистра защото оттеглянето ми от депутатското място не бих искал да рефлектира върху структурите на партията. Знаете че през тази година бяха проведени три избора, заедно с мажоритарния за президент. Силистренската структура на ГЕРБ е най-добре представяща се в целия Североизток. Така на изборите на 4 април ГЕРБ бе първа сила с 15 222 гласа, на парламентарните избори, проведени на 11 юли т.г.сме втора политическа сила, на парламентарните избори , които бяха сега на 14 ноември сме с 10 203 гласа, пак втора политическа сила, така както ни отреди суверена", сподели Тодор Тодоров.

Той представи и таблица с чисто технически характеристики на състоянието и процесите в местната структура на ГЕРБ. Тодоров допълни, че в новия парламент ГЕРБ ще бъде градивна опозиция, която да задава аргументирани въпроси и каза че в партията не липсват капацитети на местно и национално ниво.

"През периода 2016-2020 година за община Силистра са предоставени от правителството 9 мил.913 хиляди лева, за община Дулово 5 мил. 502 хил. лева, за община Тутракан 3 мил. 554 хил. лева, за община Кайнарджа точно 3 милиона, за Алфатар 1 мил 831 хил. лева, за община Ситово 1 мил. 640 хил. лева и Главиница 1 мил 831 хил. лева" сподели Тодоров и спомена за средствата приведени и вложени в силистренската болница, откакто ГЕРБ е на власт, по думите на Тодоров, болницата е получила средства в размер на 9 милиона, вт.ч средства приведени по сметката на болницата за отделението по инванзивна кардеология, както и за станцията за обдишване, която е най голямата и модерна в страната.

"Даваните средства за региона по линия на министерския съвет са резултат от добрите резултати на местно ниво, на комуникацията между местната и държавна власти, която винаги е била на висота", сподели Тодор Тодоров.

"Поздравявам онези, които ще влязат във властта и дано се справят по добре от нас, аз лично за област Силистра ще им дам един толеранс от 100 дни и в края на февруари ще започна да им задавам въпроси, защото както аз мога да кажа какво съм направил, нека те да дойдат и да го направят. Ще задавам въпросите открито през медиите и ще нося отговорност за постъпките си, както винаги съм го правил до сега, не съм бягал от въпроси не съм се притеснявал от тях. Пак казвам, пожелавам на колегите от другите политически сили да успеят да привлекат по голям ресурс от този, който ние успяхме. В последните няколко месеца всячески се правеше опит всичко , което е постигнато от ГЕРБ да бъде заметено под килима, на някои им се отдаде възможност чрез пълно оплюване и всевъзможни репресии, без програма и перспектива да се стремят към властта", сподели Тодор Тодоров.

От своя страна Ивелин Статев, който заема депутатския мандат на Тодоров заяви , че за него е чест да защитава правата на избирателите на областта в 47-то НС.

"Товарът който поема един представител на хората от определен регион, избран от тях е много по голям защото трябва да отговаря пряко на въпроси зададени от тях и да носи отговорността. Много е важно какво върши в НС един народен представител, колко е продуктивен и каква е ползата за областта от която той е представител. Благодаря на всички избиратели, приятели и симпатизанти на ГЕРБ, членове на партията , че ми гласува това доверие, сподели Ивелин Статев.

Статев очерта и основните приоритети, които ще поддържа в работата си като депутат.

"Политиката на национално ниво е много важна, защото именно тя изгражда една карта социална, финансова за това какво представлява региона и как се развива.Един от най важните акценти за мен, аз които трябва да спазвам в дейността ми в народното събрание", сподели Статев и допълни, че един от важните приоритети е привличането на стратегически инвеститор за региона защото, в крайна сметка финансовата картина определя и възможността с какво да разполага нашата област.

Според Статев стратегическият инвеститор ще осигури работни места и заетост ще се насочи и към подобрението на инфраструктурата
"Автомагистрала "Хемус" е една от възможностите този инвеститор , който и да е той да дойде тук да се чувства на място и да инвестира наистина със желание.

"Важен елемент за мен е пряката работа с органите на местната власт, с кметовете на общини, защото те са най запознати с проблемите и нуждите на територията, която обслужват. Добрата комуникация между държавната и мастната власт води до реализацията на идеите. Това дава мониторинг за работата с кметовете по региони, което подпомага освен привличането на инвестиции, както по линия на правителството така и по други процедури, средства, които да бъдат използвани в различни ресори като дейност, която кметовете изпълняват. В различните сфери на обществения живот", сподели Ивелин Статев.

Facebook коментари