Вторник, 30 Ноември 2021 г.

Домът за възрастни хора във Варненско, в който 9 души загинаха при пожар, се е рекламирал като удобен за клиенти от Силистра

Девет души са загинали при пожар в дом за възрастни хора във варненското село Рояк, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Сигналът за пламъците е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа, както и линейки на Спешна помощ.

По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж.

Към момента има данни за девет загинали, но има и обгазени, допълват от полицията.

Пожарът е локализиран, а гасителните действия продължават под ръководството на директора на РДПБЗН - Варна комисар Тихомир Тотев.

Извършена е евакуация на възрастните хора. Те са събрани на двора на дома и за тях се грижат служителите, каза пред Нова телевизия комисар Тотев.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за огъня.

Село Рояк е на около 55 километра от Варна, а според сайта на дома, той е открит преди пет години и в него се настаняват и възрастни хора с увреждания, с деменция и умствена изостаналост.

В дома са живели 58 души. Оцелелите 49 души ще бъдат настанени в общински хотел.

Ако се съди по рекламата, става въпрос за Дом за стари хора "Топъл дом". Той е еднакво удобен за клиенти от Варна, Шумен, Добрич, Балчик, Търговище, Разград, Силистра, Русе, Бургас.

Facebook коментари