Понеделник, 27 Март 2023 г.

От първи март дуловската болница възстанови дейността на Вътрешно отделение

"След подписаният с касата договор- на 24.02.- от утре, 01.03. започва да функционира Вътрешното отделение. След година прекъсване, отново жителите на община Дулово и на съседните на нея селища, ще могат да получават необходимите им здравни грижи"- развълнувано съобщи д-р Недка Цветкова, управител на МБАЛ Дулово.
В отделението има 15 легла, две от които за интензивни грижи. Осигурени са 5 лекари-специалисти, 7 медицински сестри и 3 санитари.Във ВО има 8 от общо 24-те одобрени клинични пътеки, сред които-белодробни и бъбречни заболявания, диабетни и гастроентерологични, инсулти и диабетни заболявания. През миналата година болницата е работила по 28 пътеки.
МЗ е потвърдило съгласието си в дуловската болница да има 4 отделения: детско, неврологично, вътрешно и акушеро-гинекологично с по 15 легла. В болницата продължават дейността си-клиничната лаборатория и рентгенът, които са сключили договори с РЗОК за оказване на доболнична помощ.
Д-р Цветкова уточни, че е подписала договора с касата с "особено мнение", защото договорните взаимоотношения се обвързват с бюджета. Това означава, че средствата за покриване на клиничните пътеки са достатъчни, но не и за издръжка на болницата, като цяло. За първото тримесечие здравното заведение ще получи над 60 хил. лв. за всеки месец.
информация: община Дулово

Facebook коментари