Вторник, 24 Май 2022 г.

Силистренецът Станимир Маринов: Ще дам всичко от себе си, за да помогна на националния отбор

Градът, роден в Силистра, Станимир Маринов се завърна в националния отбор след повече от година и половина пауза. Баскетболистът пропусна последните мачове на тима ни заради контузии, но днес започна подготовка със съотборниците си за началото на световните квалификации.

Пред BGbasket.com той сподели липсвал ли му е националния тим и какви са очакванията му за предстоящите двубои.

"Винаги с трепет очаквам, когато националният отбор се събира, без значение дали ще бъда повикан или не. Несъмнено ще дам всичко от себе си, за да мога да помогна на отбора", заяви Маринов.

Той пропусна началото на сезона и с клубния си тим Балкан, но вече играе наравно със съотборниците си. "Чувствам се добре. Насъбраха ми се доста контузии в последно време, но гледам да си поддържам тялото в най-добрата възможна форма и мисля, че засега успявам", смята баскетболистът.

Гардът сподели и мнението си за съперниците ни в първите мачове от световните квалификации: "Засега за Литва не мога да кажа нищо, защото не знам в какъв състав ще са. Повечето от играчите им се състезават в Евролига и НБА. Трябва да гледам видео, за да добия някаква представа. За Босна всички видяхме какъв отбор имат. Хубавото е, че играем тук. Надявам се залата да се напълни и с домакинското предимство да успеем да извлечем максимума от мача."

Относно шансовете за класиране на България Маринов заяви: "Гледам да съм реалист. Искам първо да видя с какви ресурси разполагаме и какви са ни възможностите. Тогава мога да изкажа някакво по-обстойно мнение. Знам, че България предлага един бърз стил на игра досега и мисля, че това трябва да продължи, за да сме конкурентноспособни и да успеем да се противопоставим на другите отбори."

"В националния отбор в последните години винаги има настроение. Момчетата сме доста добър колектив и винаги има хубава атмосфера на тренировки и извън тях. Още сме в къс състав, не са дошли всички. Тепърва ще се вижда как ще изглежда отборът и какъв стил на игра ще предлагаме", добави той.

За последно Станимир Маринов носи екипа на националния отбор при паметната победа срещу Латвия след две продължения през февруари, 2020 г. в Ботевград.

Именно оттогава тимът ни не е играл у дома, но сега феновете ще могат да се завърнат в залата.

"Мисля, че публиката ще ни помогне доста. Според мен Ботевград е мястото, където националният отбор трябва да тренира и да играе официалните си мачове. Тук всички знаем, че това е най-баскетболният град в България. Само хората от града биха могли да напълнят залата, а и много фенове от други градове също ще дойдат да гледат националния отбор", завърши Маринов.

Facebook коментари