Събота, 27 Ноември 2021 г.

Червеният кръст подготвя 100 хранителни пакета за деца в община Тутракан

Силистренската организация на БЧК подготвя 100 хранителни пакета за деца в неравностойно положение в община Тутракан, съобщи БНР.

Спортни екипи и безплатен обяд структурата на БЧК в Силистра осигурява и за 20 деца от 1-ви до 7-и клас от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в областния град.

Програмата "Топъл обяд" секретариатът на БЧК в Силистра изпълнява от 2004 година.
До този момент тя е била реализирана в близо 20 учебни заведения в цялата област.

Последните две години храна е била осигурявана всеки ден за всичките 47 ученици в училището в село Сокол, община Главиница, съобщи директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Силистра Маргарита Касабова.

До март 2022 година децата от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Силистра ще получават двустепенно меню, а семействата на онези от тях, които се обучават дистанционно, в края на всеки месец ще получават пакет с хранителни продукти.

Учениците, които попадат в програмата, са от непълни семейства, от семейства в крайна бедност, с безработни или отсъстващи родители, отглеждани от възрастни и болни прародители, ежедневно пътуващи до средищното училище.

В това силистренско училище се обучават близо 500 деца, като 100 от тях пътуват всеки ден до града от съседни населени места.

снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари