Петък, 01 Юли 2022 г.

Само един местен политик в Силистренско последва примера на лидера си след изборите

След парламентарните избори в неделя оставки подадоха лидери на "Демократична България" и БСП, а Изпълнителният комитет на ВМРО също се оттегли.

До момента в област Силистра има обявена само една оставка на местен политически лидер - тази на Веселин Георгиев, областен организатор на ВМРО.

Оставката бе обявена в социалната мрежа още на следващия ден след изборите - на 15 ноември.

Ето какво написа в личния си профил в Facebook Георгиев:

"ВМРО Силистра изказва своята благодарност към всички избиратели,които гласуваха за нас! Това не е клише и хората, които ме познават, знаят,че благодарността е от сърце! Постигнатия резултат не е от желаните и очакваните,но имайки в предвид съотношението на малцинствените групи в нашата област,ниската избирателна активност,резултата е добър. Влияние оказа и факта,че когато народа излезе на протести и очакваха от нашето ръководство да ги подкрепи,решиха другояче. По проценти с гласовете си изпреварваме области като Бургас,Хасково,Ямбол,Видин,Кърджали ,Смолян , Разград.Равни сме долу-горе с Пловдив област,Търговище, Монтана,както и 23-ти Софийски избирателен район.Това е благодарение на вашите усилия и воля,приятели!

С ръка на сърцето си още веднъж Ви благодаря!

Писах,че денят за размисъл за мен беше днес.Размислих и си подавам оставката като областен организатор. ВМРО ще остане завинаги в сърцето ми,защото е кауза в името на България,но с това ръководство нещата видимо не вървят на добре за партията. С моята оставка,искам и оставките на лидера на партията - г-н Красимир Каракачанов, и организационния секретар - г-н Юлиян Ангелов!

Ще вмъкна една реплика от хан Аспарух - КАЗАХ !"

Facebook коментари