Събота, 27 Ноември 2021 г.

Осъдиха двама убили с копия зубър в ловно стопанство "Воден"

Разградската районна прокуратура успешно приключи делото, образувано малко по-рано тази година по повод убийството на зубър, отглеждан в ловно стопанство "Воден". То е разположено в Североизточна България върху територията на две области – Разград и Силистра. Общата площ възлиза на 16 719 ха, в това число 1 743 ха земеделски земи.

"Това животно беше най-възрастната женска в стадото. Тя бе на повече от 20 години и живееше сама. Успели са да я хванат, тъй като не е имала защита от стадото, разказва тогава директорът на ДЛС "Воден-Ири Хисар" инж. Кирил Колев в ефира на "Здравей, България" (видео).

По случая, към наказателна отговорност са привлечени двама мъже от с. Дянково. Те са обвинени в това, че са убили без надлежно разрешение едър дивеч и са прояви жестокост към гръбначно животно, причинявайки му противозаконно смърт.

На единия от двамата подсъдими е наложено наказание "лишаване от свобода" за период от шест месеца, което да изтърпи при общ режим. Вторият е осъден на девет месеца "лишаване от свобода", чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от три години.

Определението на съда, с което са одобрени постигнатите споразумения между прокуратурата и двамата подсъдими, е окончателно.

Facebook коментари