Вторник, 30 Ноември 2021 г.

Голям удар върху наркоразпространението нанесоха силистренските полицаи

Двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена на 16 ноември от служители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Силистра.

В хода на полицейските действия около 12:30 часа по ул. "Тутракан" в областния град криминалисти засекли и спрели товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 29-годишен, известен с криминални прояви. Водачът бил тестван с техническо средство, което отчело, че шофира след употреба на канабис. Последвала проверка, при която в автомобила били намерени 42.5 грама от същата дрога, а в спътник на водача – също на 29 години и познат на полицията, били открити 0.8 грама метамфетамин.

В условията на неотложност криминалистите предприели претърсвания в домовете на двамата мъже. В жилището на водача в село Айдемир били намерени 22.1 грама канабис две електронни везни и два гриндера, а в това на спътника му в село Ситово – 4.9 грама от същата дрога.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Образувани са две досъдебни производства, разследването и документирането на случаите продължава.

В рамките на дни това е втора успешна операция на силистренските криминалисти срещу наркоразпространението, след като в края на изминалата седмица бе задържан друг мъж с голямо количество дрога.

снимка: ОДМВР-Силистра

Facebook коментари