Понеделник, 27 Май 2024 г.

8 отбора от Силистра в 8 издание на Каменица ФЕНкупа 2010

Информация Focus-news.net
Tози уикенд в Русе ще се проведе петият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 - първият у нас Шампионат по футбол за непрофесионалисти. В надпреварата за регионален победител участват общо 64 отбора – 56 от които от Русе и 8 от Силистра, съобщиха организаторите.
Официалното откриване на едно от най-очакваните спортни събития в града ще се състои в събота, 29 май, от 12.00 ч. на стадион "Дунав". Сред гостите, които са поканени да открият Турнира и да пожелаят успех на играчите, са кметът на града Божидар Йотов и заместник – областният управител Иван Григоров.
Те са водачите на двата отбора – на Общината и на Областната управа, които ще изиграят традиционния за Каменица ФЕНкупа 2010 демонстрационен мач, който ще започне веднага след официалното откриване на Турнира в града.
Тази година осмото издание на Каменица ФЕНкупа 2010 предлага изцяло нови и провокиращи спортния дух емоции, които доближават феновете с още няколко крачки до Големия футбол. Партньорства с имена, емблематични за националния и световен спорт, нова игра, грандиозен формат на Финала, са сред специалните изненади за почитателите на футбола от цялата страна.
Марката adidas, официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010. С екипи на престижния бранд играят всички тимове в полуфиналните срещи от турнира. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата Национален шампион в професионални екипи на марката - същите, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.
Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е и Българският олимпийски комитет. Каменица ФЕНкупа 2010 е част от календара събития на БОК. Партньорството официално приобщава към олимпийския дух и всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010.
Традиционно всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010 ще се забавляват и с емблематичната за Шампионата игра "Точен шут". Този от тях, доказал, че е с най-точен мерник, ще спечели 365 литра Каменица.
Участниците в Каменица ФЕНкупа 2010 в Русе ще тестват футболните си умения и в новата игра "Играй с вратаря". Тя ще им даде възможност да опитат да отбележат гол във вратата на известен в региона вратар – ветеран.
Каменица ФЕНкупа 2010 продължава да отличава и "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Най-спортсменски отбор".
Тази година във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 ще участват не само отборите – регионални победители, но и техните подгласници. Така на практика Шампионатът дава шанс на два пъти повече отбори да се класират за Финалната надпревара и възможност да спечелят Голямата награда.
Тази година Гранд Финала ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в Стара Загора, в три поредни дни през септември, в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства. Класиралите се за участие във Финала тимове ще играят в професионални екипи на adidas, което, в съчетание с логистичните детайли по провеждането му, са гаранция за върховно футболно изживяване за играчите.

Facebook коментари